علت کم و زیاد شدن ولوم جاروبرقی دوو

علت کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو

کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو؛ مشکلی دردسرساز

از زمانی که نسل جدید جاروبرقی های دوو جایگزین نسل های قدیمی تر شد، کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی بیشتر در آن ها دیده می شود. عامل اصلی این مشکل، نقص در برد الکترونیکی دستگاه های جدید است. برای آن که بتوان با دلایل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو آشنا شد، ابتدا باید برد الکترونیکی و دیگر قطعات داخلی این وسیله را شناخت. شناختن برد الکترونیکی و وظایفی که بر عهده قطعات آن قرار دارند، آگاهی مناسبی به صاحبان جارو برقی دوو در جهت شناخت علت کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی و راهکارهای آن می دهد. در ادامه این مطلب از نمایندگی تعمیرات دوو دوو پشتیبان به بررسی این مشکل می پردازیم.

برد الکترونیکی جارو برقی دوو و وظایف آن

برد الکترونیکی در جاروبرقی های دوو نقش قلب تپنده را برعهده دارد. مسئولیت این برد، ارسال فرمان به قطعات مختلف و اطلاع رسانی به کاربران از این دستورات است. این قطعات شامل مقاومت، خازن ها، دیود، آی سی ها و سایر قطعات می شوند. برد وظایف مختلفی را بر عهده دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل سلامت جاروبرقی به وسیله سنسورهای محافظتی
  • کنترل ولتاژ ورودی به جاروبرقی
  • کنترل سرعت
  • کنترل میزان قدرت مکش
  • دریافت دستورات از ورودی جاروبرقی و اعمال آن دستورات
  • نمایش اطلاعاتی از وضعیت جاروبرقی بر روی نمایشگر

وظایف متنوع برد الکترونیکی، اهمیت این قطعه را بیشتر از قبل مشخص می کند. اصلی ترین دلیل برای کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو، آسیب به برد الکترونیکی و اختلال در وظایف آن است. در ادامه به مهم ترین علت های کم و زیاد شدن خود به خود جاروبرقی دوو اشاره می شود تا با شناخت آن ها بتوان راهکار مناسبی در جهت رفع این گونه از نقص های جاروبرقی دوو در نظر گرفت.

کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو چه دلایلی دارد؟

کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو چه دلایلی دارد؟

جاروبرقی های دوو به دلیل کیفیت بالایی که در طی سالیان گذشته از خود نشان داده اند، همواره مشکلات فنی بسیار کمی داشته اند. با این حال در برخی موارد، به دلیل استفاده نادرست و دلایل فنی دیگری که وجود دارد، این نوع از دستگاه ها ولوم جاروبرقی را خود به خود کم و زیاد می کنند. کم و زیاد شدن ولوم جاروبرقی یعنی این که دور موتور جاروبرقی بدون دلیل کم و زیاد شود. این مشکل که از نقص های جدی است، می تواند دلایل متعددی داشته باشد. از دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خرابی پتانسیومتر
  • خرابی دیمر
  • خرابی دیود
  • خرابی برد الکترونیکی (دلیل اصلی کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو)
  • ضربه به ولوم
  • خرابی ترایاک
  • استهلاک قطعه

خرابی پتانسیومتر جاروبرقی دوو

پتانسیومتر یک مقاومت متغیر 3 پایه است که به صورت دستی عمل می کند. این قطعه مقاومت را برای کنترل جریان الکتریکی تغییر می دهد. این قطعه به عنوان یک تقسیم کننده ولتاژ قابل تنظیم عمل می کند. پتانسیومتر به عنوان مقاومت متغیر وظیفه تغییر جریان هادی ترایاک را برعهده دارد. وقتی پتانسیومتر آسیب می بیند، مکش دستگاه بدون تغییر می ماند. زمانی که با تغییر دکمه مکش، میزان مکش دستگاه نمی کند، از مهم ترین دلایل آن آسیب به پتانسیومتر است. به همین دلیل پس از مشاهده این اتفاق، حتما دستگاه جاروبرقی خود را به برای بررسی بیشتر نزد یک متخصص ماهر ببرید.

خرابی دیمر

قطعه ای که برای کم و زیاد شدن مقدار مکش جاروبرقی به کار می رود، دیمر است. خرابی دیمر بر عملکرد ترایاک نیز تاثیر می گذارد. دیمرها از طریق کم کردن ولتاژ ورودی دستگاه مصرف انرژی جاروبرقی را کاهش می دهند. زمانی که دیمر جاروبرقی دوو آسیب ببیند، ترایاک که از اصلی ترین قسمت های دیمر است، مانع عبور قسمتی از موج متناوب ولتاژ ورودی می شود. این اتفاق باعث می شود که مقدار ولوم جاروبرقی دوو به صورت خود به خودی کم و یا زیاد شود.

خرابی دیود جاروبرقی دوو

قدرت موتور زمانی کاهش می یابد که دیود ولتاژ ورودی به موتور را کاهش دهد. با خرابی دیود، هنگامی که مقدار ولوم کم و زیاد جاروبرقی تغییر می کند، در میزان مکش دستگاه تغییری صورت نمی گیرد. خرابی دیود یکی از عواملی است که باعث کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی می شود.

خرابی برد الکترونیکی؛ دلیل اصلی کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو

اشاره شد که اصلی ترین دلیل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو، آسیب به برد الکترونیکی آن است. آسیب به برد الکترونیکی اصلی ترین دلیل برای تغییر نکردن کاهش قدرت موتور جاروبرقی است. از آن جایی که برد الکترونیکی از مهم ترین بخش های جاروبرقی است، برای تعمیر آن حتما باید از کمک متخصصین ماهر کمک بگیرید. عدم دقت در تعمیر برد الکترونیکی سبب خسارات فراوانی می شود.

ضربه به ولوم

ولوم قدرت مکش جاروبرقی بیرونی ترین وسیله ای است که می تواند عامل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو باشد. زمانی که این قطعه با خرابی یا فشار زیادی مواجه می شود، می تواند دلیلی باشد برای کم و زیاد شدن خود به خود ولم جاروبرقی. در بسیاری از مواقع ضربه زدن به ولوم، علت اصلی آسیب به این قطعه است. استفاده درست از دستگاه جاروبرقی می تواند از بروز آسیب به مکش جلوگیری کند.

خرابی ترایاک جاروبرقی دوو

نیمه هادی سوئیچ یا ترایاک از قطعه های برد الکترونیکی است که از سه قطعه تشکیل شده است. این قطعه وظیفه خواندن مقاومت متغیر از روی پتانسیومتر را بر عهده دارد. اگر ترایاک بسوزد یا آسیب ببیند، وقتی که ولوم می چرخد، مکش دستگاه تغییری نمی کند. از این قطعه برای کنترل دور موتور و کنترل روشنایی و همچنین در برخی مواقع از آن به عنوان رله نیز استفاده می شود. زمانی که ترایاک آسیب می بیند، برای عیب یابی آن ابتدا باید آن را تست کرد. از آن جایی ترایاک قطعه ای حساس است برای تست آن و سپس تعویض آن باید از کمک متخصصان ماهر استفاده شود.

استهلاک قطعه

زمانی که از خرید جاروبرقی و استفاده کردن آن، زمان زیادی می گذرد، احتمال آسیب به قطعه ولوم و استهلاک آن وجود دارد. این قطعه که جنس آن پلاستیکی است، در طی زمان با مشکل فرسودگی مواجه می شود و می تواند یکی از دلایل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو باشد. در برخی از موارد هم، قطع شدن سیمی که به این قطعه متصل است از دلایلی است که قدرت مکش موتور تغییری نمی کند.

برخی دلایل دیگر کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو

گاهی اوقات هیچ نشانه ای از نشانه هایی که گفته شد برای کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو وجود ندارد. ممکن است برخی دلایل دیگر عامل این اتفاق باشند. در این صورت ممکن است آسیب به دایاک، مقاومت های محدود کننده جریان ورودی موتور و ولتاژ ورودی آسیب دیده باشند. در این صورت یکی از این دلایل می تواند عامل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاوربرقی دوو باشد که باید در اسرع وقت برای رفع این مشکل با یک متخصص مشورت کنید.

رفع مشکل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو آسان است

رفع مشکل کم و زیاد شدن خود به خود ولوم جاروبرقی دوو آسان است

زمانی که دستگاه جاروبرقی دوو شما با با مشکل کم و زیاد شدن خود به خود موتور مواجه می شود، از دلایل عمده آن می تواند آسیب به برد الکترونیکی و عدم استفاده صحیح از دستگاه باشد. لازم است پس از آن که نشانه های این نقص در دستگاه جاروبرقی دوو دیده شد، با عیب یابی مناسب و تشخیص درست توسط متخصصان تعمیر جاروبرقی دوو، می توان در سریع ترین زمان ممکن دستگاه را تعمیر کرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید

021-47278

ثبت سفارش 24 ساعته

فرم ثبت سفارش